kekwawanKYUH
Rabu, 13 November 2013
Fuh Bersepah
Assalamualaikum ...
Selamat Tengah Hari semua.. seriusly lama dah tak uptodate blog nie.
rasa cam bersepah pulak n kosong. heeee
Long time not writing anything for here..n get more story to share u all.
heeee tapi nak mula kan dari mana pon tak tahu sebabnya dah so blur much!!!
Nak mula karang pon dah tak tahu shiii !!!!
Ish, pape pn kan untuk masa ni, masih sihat n bersemangat cehhhh.
Jumaat, 26 April 2013
Kesihtan Kurang Membaik
Salam dan Assalamualaikum :)
Apa Kabor semua :)
Maaf diatas ketiada masa lapang untuk update blog sejak 3, 4 hari yg lalu.. disebabkan itu diatas masalah kesihatan yang kurang membaik. Tak sangka pulok boleh demam selama 3 hari.. maklumlah sknk nie kan musim hujan di waktu petang dan sye pg keje bawak motosikal shj. Boleh dikatakan tiap2 hari jugak la jugak, dan ada juga setengah tmpt banjir besau giler. Sungguh lebat hujan !!!!
So nak update apa ye. ntah lah, xde story mahu dikongsikan utk setakat ni..cuma masalah kesihatan so xdapat nak bercerita lebih lanjut.
Sye harapkan semua reader's sihat sihat ye. dan jgn mandy hujan taw kepada yg rider, yg driver tuh selamat lah sebab ada bumbung haaaaa !!!!
Khamis, 25 April 2013
HARI INI
Assalamualaikum
Hai readers && followers
Hope u ol chat && heppy selalu :)

Ta slh kalo dalam sesuatu hal kite perlu mengalah, mendiamkan diri, kiter turunkan sikap ego kite && lain lain sifat yg negatif ada dlm diri kite. Kite cuba elak elak kan atau buangkan supaya kite dpt menyelesaikan sesuatu perkara dengan akal pikiran dan kebijaksanaan kiter. Eh, jangan lupe kiter perlu selidik dan pahami perkara itu terlebih dahulu sebelum membuat seseuatu keputusan. betol ta ?? PENGALAMAN. mengajar kite lebih dewasa..
Rabu, 24 April 2013
Puding Cocktail
Bahan-bahan
2 Tin susu cair
1 Tin susu pekat
1 Sudu besar tepung custard
1 Tin buah cocktail ambil isi
1 Tin buah longan ambil isi
Buah strawberry dipotong2
Buah kiwi dipotong2
Cara-cara
Masakkan susu cair dan susu pekat.. Masukkan tepung custard sehingga hancur kemudian tutup api. Sejukkan sekejap baru masukkan semua buah2 tadi. Masukkan didlm peti sebelum dihidangkan.
2 Tin susu cair
1 Tin susu pekat
1 Sudu besar tepung custard
1 Tin buah cocktail ambil isi
1 Tin buah longan ambil isi
Buah strawberry dipotong2
Buah kiwi dipotong2
Cara-cara
Masakkan susu cair dan susu pekat.. Masukkan tepung custard sehingga hancur kemudian tutup api. Sejukkan sekejap baru masukkan semua buah2 tadi. Masukkan didlm peti sebelum dihidangkan.
Selasa, 23 April 2013
Kailan Goreng Belacan +Udang Kering
Sayur kailan direbus bersama sedikit garam
Sudah masak angkat dan toskan.
1 Biji bawang merah
2 biji bawang putih diketuk, sedikit belacan dan udang kering yg tlh direndam seketika.
Cara-cara :
Tumbuk bawang merah, udang kering dan belacan ( tak yah lumat sangat ).
Tumis sampai naik bau beserta bawang putih yg diketuk tadi bersama udang kering.
Sudah garing masukkan sayur yg telah dicelup bubuh perasa gaul seketika dan angkat.
#Sangat #mudah #membuatnya.
#Selamat #mencuba
Sudah masak angkat dan toskan.
1 Biji bawang merah
2 biji bawang putih diketuk, sedikit belacan dan udang kering yg tlh direndam seketika.
Cara-cara :
Tumbuk bawang merah, udang kering dan belacan ( tak yah lumat sangat ).
Tumis sampai naik bau beserta bawang putih yg diketuk tadi bersama udang kering.
Sudah garing masukkan sayur yg telah dicelup bubuh perasa gaul seketika dan angkat.
#Sangat #mudah #membuatnya.
#Selamat #mencuba
Langgan:
Catatan (Atom)